4 седмичен онлайн курс за родители

4 седмичен онлайн курс за родители

 • В удобно за Вас време и бонус материали
 • Начало на курса: 06.02.2023 г.

„Първите 7 са най-важни!” – колко пъти сме чували това твърдение? А знаем ли защо първите години от живота на детето са толкова важни за неговото цялостно развитие и възпитание всъщност? Днес имаме повече информация за детството и родителството от когато и да било досега! И все пак, толкова много родители споделят, че се чувстват объркани и изгубени в хаоса от методи, практики, техники и препоръки за това какво “трябва“ и какво “не трябва“ да прави един родител, за да подкрепи “правилно“ развитието за своето дете.

Работата е там, обаче, че за всяко дете и за всяко семейство работят различни механизми. Родителството може да бъде много по-лесно, щастливо и градивно, ако родителят придобие знания и умения сам да разпознава, определя и избира механизмите, които да прилага, познавайки природата и индивидуалния ход на развитие на своето дете. Без да се губи в хаоса от “готови“, но неефективни решения. Без да се сравнява с другите родители и без да сравнява своето дете с другите деца. Без да е чувства виновен, некомпетентен, недостатъчно добър, защото опитва да приложи подход, който срабтова в друго семейство, но не сработва в неговото.

4 седмичен онлайн курс за родители

В основата на всеки работещ подход стоят няколко важни неща: душата на детето, чието съхранение е приоритет, някои природни закони, по които се движи развитието на детето и които не можем да пренебрегнем, колкото и да ни се иска да го направим понякога и ресурса на родителите, които подкрепят детето в процеса. Често, в хаоса на толкова много информация, родителят се губи, чувства се объркан, прилага различни методи хаотично и непоследователно и всичко това го води към изтощение, неувереност и чувство за вина, а най-тъжното е, че кара децата да се чувства неуверение, напрегнати и понякога дори необичани.

Ето защо създадохме за Вас, мили бъдещи и настоящи родители на малчугани от 0 до 7 г. един спецциален курс, който събира в себе си всички онези важни неща, които родителят има нужда да знае за развитието на своето дете, така че да може максимално лесно, градивно, с увереност и любов да се ориентира в правилните подходи с които да го подкрепи и да разрешава различни възпитателни предизвикателства като тръшкане, гневни изблици, придобиване на навици, адаптация към промени, изграждане на самостоятелност, увереност, самодисциплина и т.н.

Този курс е за Вас ако Вие сте бъдещ или настоящ родител на малчуган от 0 до 7 годишна възраст и искате:

 • да знаете повече зацялостното развитие на детето във всеки един етап от този възрастов диапазон
 • да разберете как се развиватдетската психика, интелект, емоции
 • да се научите да насочвате и подкрепяте развитието на дететоси адекватно за конкретната възраст във физически, психоемоционален и интелектуален аспект
 • да разполагате с база от идеи, стратегии и решения за разрешаване на предизвикателсни ситуациис Вашето дете – тръшкане, непослушание, отказ от изпълнение на задачки, адаптация към промени и т.н.
 • да разпознавате потребностите на Вашето дете и да говорите на неговия език

Какво представлява курсът:

 • 4-седмичен онлай курс
 • Всяка седмицаще получавате кратки видеа, посветени на физическо, психическо, емоционално и интелектуално развитие на детето в конкректен възрастов интервал и на кризистните периоди, които можете да очаквате от Вашето дете с насоки как да подкрепите развитието на детето в този период и как да реагирате на предизвикателствата.
 • Продължителността на видеата ще бъдесъобразена с родителската натовареност, а също така ще можете да ги гледате в удобно за Вас време.
 • Ще получите ощеБОНУС видеа и материали относно най-често срещаните предизвикателства в детското възпитание в посочените възрастови интервали как да се справим с тях посредством най-добрите методи и техники на позитивното родителство и как да развием потенциала на детето.
 • Затворена, малка група, където ще можете да задавате въпроси, да споделяте опит и да преглеждате материалите в удобно за Вас време
 • Задачи по предоставената информация, с които да можете да тествате наученото у дома, а след товада го споделите и да получите обратна връзка от водещия курса.

Водещ на обучението:

Валентина Милева, магистър позитивен психолог, педагог, международно сертифициран треньор по личносни и семейни трансформации, констелатор, основател на проекта „Осъзнат живот – мъдро родителство” и майка на две деца. Валентина работи активно със семейства с малки деца, които срещат различни предизвикатеслтва във възпитанието на децата си, личното си развитие в контекста на родителството и партньорските отношения. Тя е автор на редица статии, материали и обучения за родители и специалисти, работещи с деца.

Курсът се провежда в сътрудничество с Център за здраве и образование „Едикта”.

Цена: 295 лв.

За записвания:

 • Можете да се запишете за курса като се свържете с мен по e-mail или чрез моята фейсбук страница
 • Ще Ви очаквам да се потопим заедно в света на нашите деца!